USA, dag för dag.

 

USA dag 1: 29/12 -08

 

Efter en lång, men överraskande lättsam resa över atlanten anlände vi till Miami. Efter ett tags letande hittade vi bussen som skulle ta oss till biluthyrningen. det var där komplikationerna uppstod. Vi hade redan bokat en bil för 7 personer med bagage + gps. Ändå fick vi vänta i två timmar och fick inte ens rätt bil, vi fick nöja oss med två olika bilar och en gps. Sen började den 20 mils långa resan från Miami till Fort Myers. Och efter många om och men lyckade vi ta oss fram till huset vi skulle bo i, då var klockan ca 05.00 svensk tid och närmare ett dygn hade gått sedan vi vaknade upp i Sverige. Huset var väldigt fint, men vi undersökte det inte så noga, utan stupade i säng.

 

 

USA dag 2: 30/12 -08

Vaknade kl 12 (Florida-tid, 6 timmar tidigare) och gick ut på poolplatsen och drack kaffe i ca 20 graders värme. Under tiden Tatti och Åsa var och handlade tog jag och Mikael oss ett dopp i den ljumna poolen. En dusch och sen blev det en god frukost med kaffe, juice, yoghurt, smörgås och frukt vid poolen. 

Vid 13, 13.30 drog vi till receptionen där vi hyrde huset och registrerade oss. Vi fick lite tips om outlets och stränder och så. Vi fick en avskräckning då receptionisten berättade om en haj-attack som ägt rum på en av stränderna  i morse...

Efter det begav vi oss till ett köpcentrum Miromar där vi strosade lite i affärer. När vi började bli trötta och hungriga bestämde vi oss för att åka där i från. Vi  hittade ett ställe som hette Red Robin där de sålde gourmethamburgare, tog en med guacamole och bacon. Den godaste hamburgaren jag ätit i mitt liv! Sen blev det lite mat- och dryckesshopping på ett mall sen bar det av hem igen.

 

USA dag 3: 31/12 -08

Vaknade runt halv tio och käkade frukost. Sen hängde vi vid poolen, badade och solade fram till 13, då vi beslöt oss för att dra till Downtown där det var skulle ordnas en nyårsfest. Vi ko aldrig dit för gps:en var lite galen så vi hamnade  ett slumområde. Vi bestämde oss för att åka till Sanibel, en ö utanför Fort Meyers. Det var väldigt vackert där. 

Sen, när klockan började närma sig 17 åkte vi till ett mall och handlade mat för kvällen!

Väl hemma gjorde vi i ordning en trerätters:

Förrätt - granatäpple, mögelost och solrosfrö på en bädd av spenat.

Huvudrätt  - Tomatfylld fläskfilé lindad med bacon, klyftpotatis, sallad och Jack Daniels whiskeysås.

Dessert - köpt chokladtårta med smörkräm och exotisk fruktsallad.

Till detta serverades öl, vin och alkoläsk.

Vi underhöll oss med att spela Melodifestivalen-spel. Roligt, 1-1 mellan tjejerna och killarna.

Vi firade in tolvslaget (6 timmar senare än er..) med lite skumpa och sen var det dags att sova.

 

USA dag 4: 1/1 -09

Vaknade vid 12 och käkade frukost. sen var det bara slapping vid poolen hela dagen. Daniel, Jonna, Tatti och Björn åkte och handlade och när de kom hem gjorde killarna kötfärssås med spagetti. Daniel och Mikael dampade loss lite i försök att göra akrobatik... Plump på kvällen och i säng vid 12.

 

USA dag 5: 2/1 -09

Blev väckta strax innan 8. Upp och göra sig i ordning och käka lite frukost. Sen bar det av mot Fort Lauderdale och en fet outlet. Det var verkligen gigantiskt stort, tre km med bara affärer! Vid 13 blev det lunch där alla kunde välja vilken mat de ville eftersom snabbmatskedjorna låg runt ett stort torg med bord. Jag valde Panda Express - kyckling och grönsaker. Mikael och Björn valde Burger Kings stora meny och fick varsin gigantisk dricka.

Fick shoppat en del: skor till syrran, trosor på Victorias Secret, väst, t-shirt, klänning och skärp på Forever21 och en tröja på GAP. Mina drömskor fanns vart jag än tittade, men klacken var mongohög, så det blev inga...

När vi var nöjda med shoppandet drog vi n till Fort Lauderdales centrum. Där käkade vi på ett ställe (tortilla-wrap med grillad kyckling, bacon, sallad, tomat och dressing! MUMS!) och sen kände vi på vattnet, kallt. Ca två timmar senare var vi hemma, en dusch och sen hopp i sängen.

 

USA dag 6: 3/1 -09

Vi låg vid poolen fram till kl.14. Efter det åkte vi till en minigolfbana med medeltidstema, banan var jättefräck. Efter golfen åkte vi hem och lagade fläskkotletter och potatis, till efterrätt bjöds det på marängsviss. På kvällen spelade vi plump

 

USA dag 7: 4/1 -09

Mikael och jag var hemma och slappade vid poolen, de andra drog en sväng till stranden. På kvällen åt vi tacos.

 

USA dag 8: 5/1 -09

Idag gick vi upp vid 8 och åkte till Billies Swamp Safari i Everglades. På vägen såg vi massa vilda alligatorer. Väl framme såg vi en del djur, bl.a. en björn i burar. Vi anmälde oss till en swampbuggy-safari och en reptilshow. Med buggyn åkte vi genom swampen och skogen. En asrolig guide vid namn Collin guidade oss. Väl tillbaka till utgångspunkten var det dags för showen, en snubbe berättade om olika lokala ormar som han även visade. Sen fick man även klappa en alligatorunge. När showen var slut gav vi oss hemåt. När vi var nästan hemma åt vi på Dennys, blev smaklösa räkor för min del. En underbar jordgubbsmilkshake till efterrätt!

 

USA dag 9: 6/1 -09

Idag begav vi tjejer oss till Fort Myers strand efter en tids solande kom killarna som hade vart och klippt sig. Lunchade på en grekisk restaurang, åt en grymt god grekisk sallad med kycklingspett. På kvällen gjorde killarna chiliconcarne.

 

USA dag 10: 7/1 -09

Vi hade först tänkt att åka till Miami idag, men p.g.a. lite fel med väckning så bestämde vi oss för att åka till Napels. Napels var en ganska tråkig stad med mest pensionärer. Tin City var ett konstigt litet köpcentrum med souvenirer, vi käkade en snabb lunch och åkte hemåt. Hemma åt vi Flygande Jakob och tog det lugnt vid poolen.

 

USA dag 11: 8/1 -09

Idag gick vi upp kl 7 och åkte till Miami. Åsa gjorde manikyr och Tatti noppade ögonbrynen. Sen strosade vi runt i affärer, drack kaffe på Starbucks och åt pasta och sallad på en italiensk restaurang. Sen åkte vi hem, men det var kraftiga köer påväg ur Miami så vi kom hem sent.

 

USA dag 12:  9/1 -09

Vi delade upp oss tjejer och killar idag. Vi tjejer åkte till Miromar och shoppade, de blev skor, t-shirt, två par jeans (1 par för 2 dollar:)), jeans till pappa, skärp till brorsan och halsbant till mamma.

Första bilden i Miami.

 

Kommer mer bilder och text!

 


US & A

Har varit i Florida i mer än en vecka nu, ska snart uppdatera med bilder och text.. Inte lätt att slita sig från solen bara... ;)

RSS 2.0